FI & SE MVA RTK2 Lill Jägarens Herakles ”Rekku”

Rekku on ensimmäinen podengoni. Kaipasin perheeseen pikkukoiraa, joka ei kuitenkaan jäisi jalkoihin ja jonka kanssa voisin harrastaa. Rekku muutti meille Helsingbystä keväällä 2008. Sen kasvattaja on Ann-Sofi Granholm.
Luonteeltaan Rekku on pehmeä ja ihmisystävällinen sekä melko miellyttämisenhaluinen, mikä ei ole podengojen kohdalla mikään itsestäänselvyys. Koiriin se suhtautuu hieman epävarmasti ja osoittaa sen joskus isottelemalla etenkin nuoremmille uroksille. Pohjimmiltaan se on kuitenkin äipän oma pusupoika, joka ennemmin odottaa ihmistä ratkaisemaan ongelmat kuin yrittää itse.
Rekulla on kymmenen jälkeläistä, joiden toivon perineen Rekun koulutettavuutta. Lisää jälkeläisiä ei tule, sillä Rekku on kastroitu. Rekun korkeus on noin 27 cm ja painoa 4,5 kg.
Lisätietoja mm. terveystuloksista ja kilpailutuloksista Koiranetistä .
Rekku harrastuskoirana
Rekku on todellinen harrastuspodengo. Mitä ikinä sen kanssa harrastammekaan, se on aina kiinnostunut oppimaan ja tekemään. Se ei ole missään lajissa huipputasolle yltävä, eikä se tunnu useinkaan antavan kaikkeaan, mutta se nauttii yhteisestä touhuamisesta ja tekee asioita pyydettäessä - joskin toisinaan vähän sinnepäin.
Kilpailimme pari vuotta agilityssä ja nousimme kolmosluokkaan, mutta nyt se ura on (kenties pysyvällä) tauolla. Kylmät hallit ja pitkät kisapäivät eivät ole Rekun heiniä. Jostakin syystä muutamat esteet muodostuivat sille yhtäkkiä pelottaviksi, eikä se enää nauttinut kisaamisesta kuten aiemmin.
Uusi aluevaltauksemme on rally-toko, jossa olemme nousseet voittajaluokkaan, eli olemme saaneet koulutustunnukset sekä alokasluokasta että avoimesta; tietääkseni ensimmäisenä podengona Suomessa. Hyppäys avoimesta voittajaan on ollut valtava ja se näkyy huonoissa tuloksissa. Tarkoitus olisi joka tapauksessa taistella Rekulle RTK3. Laji virallistui melko vasta ja kisoja ei vielä järjestetä kovin paljon, joten projekti kestänee jonkin aikaa.
Myös tottelevaisuuskoeura on aloitettu ja olemme kisanneet alokasluokassa muutamia kertoja. Tähtäimessä on TK1, josta kaksi ykköstulosta on nyt plakkarissa. Kisaamista tokossa rajoittavat olosuhteet: kesällä sade tai muuten kostea maa estää osallistumisen, ja talvisin liian kylmät hallit aiheuttavat sen, ettei pieni, pohjavillaton koira mene maahan tai ainakaan pysy siellä.
Näyttelyissä olemme käyneet kymmenisen kertaa ja saldona niistä on Suomen ja Ruotsin muotovalion arvo. Rekku on luonnetestattu tuloksella +125 laukausaltis.
Rekun ykköstulosseuranta (TOKO):
11.10.2014 Tornio, tuomari Allan Aula, 169 p.
22.3.2015 Oulu, tuomari Allan Aula, 176,5 p.

Kennel Podenero

Maria-Melina Väyrynen, Oulu, Finland
Toteutus:Viestintäratkaisut WebmasterKirjaudu sisään