Pentuja

1. pentue 8.7.2010 (isä: Lill Jägarens Herakles, emä: Beija Bem do Vale Negro):
- Podenero Suntoucher, ''Nuusku'', vaaleanruskea uros valkein merkein
Omistaja: Kasvattaja.
2. pentue 9.12.2011 (isä: Lill Jägarens Herakles, emä: Beija Bem do Vale Negro):
- Podenero Gloria Patri, ''Neea'', ruskea narttu valkein merkein
Omistaja: Piia Sipari, Oulu.
- Podenero Ghost Warrior, ''Knut'', keltavalkoinen uros
Omistaja: Paula Himanen, Oulu.
EI PENTUSUUNNITELMIA.
Kun otat yhteyttä, niin kerro ainakin:
- Miksi juuri podengo?
- Millaisiin oloihin pentu olisi tulossa? Perhe, koti, harrasteet?
- Oletko kiinnostunut uroksesta vai nartusta, entä mahdollisesti sijoitusnartusta?
- Millaisia kokemuksia sinulla on koirista aiemmin ja oletko kiinnostunut koiranäyttelyistä?
Mikäli harkitset podengopennun hankintaa, mieti tarkasti, soveltuuko rotu juuri sinulle. Vaikka podengo on pieni ja näppärä ''city-koira'', se ei ole seurakoira. Podengot ovat metsästyskoiria ja toimivat edelleen kaniinijahdissa Portugalissa. Suomessa podengot eivät juurikaan ole alkuperäiskäytössä, mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö halu toimia, juosta, tehdä ja osallistua olisi tallella. Pidä siis huoli, että koiralle on tarjolla runsaasti aktiviteettia. Pelkästään seurakoiraa lyhyille narulenkille ja sohvan nurkkaan haluavat löytävät varmasti itselleen sopivammankin rodun.
Podengoille sopivia koiraharrastuslajeja ovat esimerkiksi agility ja tottelevaisuus, mikäli tavoitteet ovat realistiset. Podengo ei ole palveluskoira, joka oppii asiat nopeasti ja toteuttaa käskyjä aina pyydettäessä, satoi tai paistoi. Koiran vire vaihtelee huomattavasti ja on tärkeää osata lukea koiraansa. Aina ei ole hyvä hetki treenata. Jos osaa suhtautua podengoon haastavana mutta pohjimmiltaan nokkelana koirana, tuloksia on mahdollista saavuttaa. Tärkeää on myös löytää koiralle sopivin palkkauskeino.
Onnellisimmillaan podengo on, kun se saa tehdä yhdessä erilaisia asioita omistajansa kanssa. Oli kyse sitten tavoitteellisesta agilitytreenauksesta, sienestämisestä, kanoottiretkestä tai lattioiden luutuamisesta, podengo osallistuu toimintaan mielellään.

Kennel Podenero

Maria-Melina Väyrynen, Oulu, Finland
Toteutus:Viestintäratkaisut WebmasterKirjaudu sisään