Viimeisimmät uutiset

syyskuu 2016

Agia ja tokoa.

Kesällä emme päässeet tokoryhmään Troyn kanssa, joten treenasimme rally-tokoa ja jonkin verran agilityä. Agility tuntui sujuvan sen verran hyvin, että kesäkauden päätteeksi uskaltauduin kahteen viralliseen starttiin. No, kummassakaan ei päästy maaliin saakka, mutta tulipa käytyä ja nyt voi keskittyä talven täysillä tokoon. Vaikka emme olleet kuukausiin treenanneet tokoa, ilmoitin koiran melko kylmiltään AVO-kokeeseen. Koe oli 8.9. OKK:lla ja tuomarina oli Minna Mäki-Asiala. Vaikka Troy kävi tuttuun tapaansa kuumana, se totteli silti ykköstuloksen arvoisesti ja sijoittui ykköseksi pistein 278,5. Tästä on todella hyvä jatkaa!
huhtikuu 2016

ALO1 Troylle.

Troy osallistui huhtikuun alussa OKK:n tokokokeeseen. Tuomarina toimi Tiina Laakko. Saimme ykköstulokseen oikeuttavan pistemäärän 166. Tarkoitus on nousta saman tien avoimeen luokkaan, joskin koira ei vielä ole ihan valmis siihen. Liikkeet ovat kyllä valmiit, mutta eivät riittävän varmat - etenkään paikkis istuen. Nyt treenailemme AVOa kesän ja jospa elokuussa olisimme kisavalmiita? Viimeistään uuden hallikauden alussa!
joulukuu 2015

Aikalisä tokon kanssa.

Olemme koko vuoden tahkonneet tokon parissa Troyn kanssa. Se on valtavan lahjakas, mutta vire tuntuu olevan usein ihan väärä ja keskittyminen tekemiseen vaikeaa. Se haluaisi ennemmin mennä esteitä. Marraskuussa vihdoin uskaltauduimme kokeeseen. Paikallaolo meni ihan hyvin, mutta juuri ennen yksilösuorituksiin menoa Troyn takaa kuului metallisen tuolin kaatumisesta johtuva pamaus. Troy säikähti enkä ehtinyt tasoittaa tilannetta ennen kentälle siirtymistä, sillä nimeämme jo huudeltiin. Koiraparka oli ihan hämmentyneessä tilassa ja seuraamiskäskyn saatuaan livisti koko kehästä. Varsinkin alkupään liikkeet (tai lähinnä niiden välit) menivät hermostuneeksi juoksenteluksi, mutta saimme silti useita kymppejä, sillä liikkeet se kuitenkin osaa hyvin. Pisteitä oli lopulta vain 130 eli kolmostulos. Tämä tulos ei kuvaa koiran osaamistasoa lainkaan, mutta siihen tietysti on tyytyminen. Olin menossa toiseenkin kokeeseen marraskuussa, mutta peruin osallistumisen. Nyt keskitymme kilpailujen sijaan ihan vain yhteiseen tekemiseen ilman kisapaineita. Tarkoitus on joka tapauksessa jatkaa kisauraa, mutta pieni tuumaustauko on paikallaan.
elokuu 2015

Troyn luonnetestitulos.

Troy osallistui 22.8. Limingassa pidettyyn luonnetestiin. Tuomarina olivat Reijo Hynynen ja Heli Herranen. Tässä tulokset: Toimintakyky +1a kohtuullinen. Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua. Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty. Taisteluhalu +2a kohtuullinen. Hermorakenne +1b hermostunein pyrkimyksin. Temperamentti +1 erittäin vilkas. Kovuus +1 hieman pehmeä. Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin. Laukauspelottomuus laukausarka. Yhteensä 144 pistettä.
elokuu 2015

Troy ja toko.

Olemme tokoilleet Troyn kanssa ahkerasti koko kesän. Nyt elokuun alussa, uusien tokosääntöjen juuri tullessa voimaan, kävimme OKK:n järjestämissä epävirallisissa tokokokeissa. Siellä ei jaettu pisteitä, mutta olisimme ehdottomasti saaneet hyväksytyn tuloksen ja koira teki tosi hyvää jälkeä. Syksyn aikana on tarkoitus osallistua viralliseen kokeeseen ja toivottavasti sittenkin hyvä tekeminen jatkuu.
kesäkuu 2015

Nuusku SM-kisoissa.

SM-kisaviikonlopun perjantaina oli kaksi tavallista kisaa. Nuusku sai molemmilta radoilta nollan, joten samalla tuli avatuksi uusi SM-nollien keräyskausi hienosti tuplanollalla. Ensi vuoden kisat ovat tosin toisella puolella Suomea, joten todennäköisesti emme sinne saakka lähde, mutta kisaamme silti tosissamme aina silloin kun kisaamme; keräsimme nollia tai emme. Lauantaina oli joukkue-SM:t. Niihin emme osallistuneet, joten hengailin kisa-alueella turistina ja kannustin muita. Pääasiallinen startti oli sunnuntaina, jolloin ratkottiin yksilö-SM:t. Minejä starttasi yhteensä 243 ja Nuusku oli aivan loppupäässä. Saimme Mika Moilasen radalta nollan, mutta etenemäksi oli asetettu 4,2, joten emme siihen kyenneet: Nuusku ei yksinkertaisesti kulje niin lujaa. Yliaikaa kertyi rapiat 4 sek. Sijoituksemme oli lopulta 103/243. Olen ihan tyytyväinen tulokseen, sillä rimat olivat tapissa (35 cm) ja Nuuskulle se on valtava ponnistus. Kisasin myös itse puolikuntoisena. Nyt Nuusku lomailee ja jää agilitystä osa-aikaeläkkeelle. Elokuussa ovat piirinmestaruuskisat, joihin aiomme osallistua, mutta muutoin alamme tähyillä rally-tokon suuntaan.
kesäkuu 2015

Muhoksen näyttelyssä.

Olimme Muhoksella näyttelyssä Ellan ja Troyn kanssa. Troylle lähdin hakemaan H:ta, jotta siitä voisi joskus tulla tottelevaisuusvalio. Tämän saimmekin, joten näyttelypuudelin elämä lienee Troyn osalta nyt nähty. Ella sai ERIn. Näyttelypäivä oli kannaltani varsin tukala, sillä ärhäkkään nielutulehduksen takia olin 38,6 asteen kuumeessa ja olo oli kurja. Olen nyt viikon ollut toipilas ja jouduin jättämään agilitykisatkin väliin. Toivoisin nyt kovasti parantuvani ylihuomiseksi, jolloin SM-viikonloppu starttaa. Nuusku kisaa perjantaina ja sunnuntaina. Tarkoitus oli yrittää parantaa omaa kuntoa ennen kisoja, mutta valitettavasti homma menikin sairasteluksi. No, onneksi SM-kisoihin ei ole muita tavoitteita kuin startata siellä, joten paineita ei noin muuten ole. Mutta ainahan sitä toivoisi, että voisi tehdä parhaansa.
toukokuu 2015

Nuuskulle 11. SM-nolla.

SM-kisat lähestyvät. Tarvittavat nollathan Nuuskulla on ollut kasassa jo pitkään, mutta nyt kisaillaan lähinnä tunnelman vuoksi ja kunnon ylläpitämiseksi. Nuusku sai tänään OKK:n hypäriltä 11. SM-nollan etenemällä 3,80. Sijoituimme viidenneksi. Tämä oli ehkä tämän alkuvuoden paras suoritus, sillä koiralla oli menohaluja ja jouduin laittamaan lenkkaria toisen eteen ihan tosissani pysyäkseni vauhdissa mukana. No, omaa kuntoa täytyisi parantaa ennen SM-kisoja... Troyn kanssa taas olemme tokoilleet ahkerasti. Olemme nyt uudessa tokoryhmässä kesän ajan. Toivon kovasti, että saan kesän aikana koiraa sen verran rauhallisempaan moodiin treeneissä, että syksyllä hallikauden alkaessa pääsemme kisaamaan ainakin uusien sääntöjen ALOn läpi. AVOkin olisi hallussa, mutta jos Troy kuumuu liikaa, niin mistään ei tule oikein mitään. Aika näyttää.
maaliskuu 2015

Rekulle toinen ykköstulos.

Rekku osallistui tänään OKK:n järjestämään tokokokeeseen. Lähtö kokeeseen tapahtui melko lyhyellä varoitusajalla, sillä nousimme varasijalta 6 mukaan viime hetkillä. Ja kyllä kannatti osallistua! Rekku veti ennätyspisteensä 176,5 ja näin ollen saimme toisen ykköstuloksen alokasluokasta. Tämä kannustaa jatkamaan, sillä hetken jo harkitsin Rekun siirtoa eläkkeelle. Tavoitteena on siis edelleen TK1.
helmikuu 2015

Silmätutkimus ja RTK1.

Troy kävi virallisessa silmätutkimuksessa. Kaikki oli kunnossa. Osallistuimme myös kahteen OKK:n järjestämään rally-starttiin, joista molemmista saimme yli 90 pistettä. Troy saavutti siis viikon sisällä RTK1:n ja seuraavaksi meidät nähdään kisaamassa avoimessa luokassa. En tosin ole vielä päättänyt, milloin debyytti avoimessa tapahtuu. Rekkukin osallistui kisoihin voittajaluokassa. Ne menivät ihan penkin alle ja nollalinja voittajaluokan rally-tuloksissa valitettavasti jatkuu. Koira ei tunnu nauttivan kisaamisesta, vaikka treenit menevätkin ihan ok. Pitää miettiä, kisaanko enää Rekun kanssa rallyssa lainkaan. Koiralla pitää olla kivaa, ja nyt en ole varma, onko Rekulla.
helmikuu 2015

Troyn kisaura käynnistyi!

Troy starttasi tänään virallisissa rally-tokokisoissa. Ongelmana on epävirallisissa kisoissa ja treeneissä ollut keskittymiskyvyttömyys; kiinnostavat hajut ja muut häiriöt saivat pakan hajoamaan. Mutta kun se sitten tekee ja keskittyy, se tekee loistavaa jälkeä, ja onneksi niin kävi tänään. Saimme 95/100 pistettä. Viikon päästä on taas kaksi rally-starttia ja jos ne sujuvat yhtä upeasti ja saamme niistäkin hyväksytyn tuloksen, siirrymme RTK1:n siivittämänä avoimeen luokkaan.
tammikuu 2015

Kymmenes SM-nolla.

Agilityvuosi 2015 avattiin OKK:n kisoissa ja tuomarina oli Ritva Herrala. Radat olivat suoraviivaisia eikä ansapaikkoja ollut. Ensimmäisellä radalla oma laiska ohjaukseni kostautui ja saimme hylsyn. Toisella radalla tulos oli nolla, meille kymmenes SM-nolla, etenemällä 3,81 m/s. Ohjaukseni oli väsynyttä ja varmistelevaa eikä Nuuskukaan antanut parastaan, mutta silti on oltava tulokseen tyytyväinen. Nolla on nolla ja sillä hyvä.
joulukuu 2014

Troy, lonkat ja agility.

Troyn lonkkakuvien tulos on D/D. Käytännössä tämä tarkoittaa nyt sitä, että Troyn agilityura on ohi. Tiedän kyllä koiria, jotka kisaavat korkeallakin tasolla D-lonkilla ilman akuutteja ongelmia, mutta itse en uskalla ottaa sitä riskiä, että lonkkien tilanne pahenee, kehittyy nivelrikkoa ja koira joutuu esimerkiksi pysyvälle lääkitykselle. Troy on luonteeltaan riehakas ja kova menijä, eikä sillä ole jarruja agilityssä. Nämä asiat tietäen paras ratkaisu on treenata muita lajeja, niin ikävä kuin se päätös olikin tehdä. Monet ovat sanoneet, että voisin treenata kevyesti ilman sen kummempia tavoitteita, mutta mielestäni se ei ole oikein koiraa tai minuakaan kohtaan treenata ''puolivaloilla''. Ennemmin käytän senkin ajan uuden ykköslajimme tokon tavoitteelliseen treenaamiseen. Vaikka koira on nuori, otin heti kopin tästä lonkkatuloksesta ja aloin tehdä asioita helpottaakseni koiran elämää nyt ja tulevaisuudessa. Tokihan se ei vielä oireile ja voi olla ettei oireile mitenkään koskaan, mutta olen joka tapauksessa vaihtanut Troyn agilityryhmästä tokoryhmään, laittanut Back on Track -loimen tilaukseen ja ostanut ravintolisiä, jotka tukevat niveliä ja rakennetta. Terveys on ykkösasia, aina. Mutta hyviäkin uutisia on kerrottavana. Troy osallistui OKK:n järjestämiin rally-epiksiin ja sai 91 pistettä. Tarkoituksena olisi osallistua Troyn kanssa 14.2. pidettäviin virallisiin rally-tokokisoihin. Jospa vuoden 2015 aikana saavuttaisimme RTK1:n.
marraskuu 2014

Tuplanolla ja terveystuloksia.

OKK:n uudessa hallissa järjestettiin ensimmäiset kisat ja starttasin Nuuskun kanssa kaksi kertaa. Molemmat radat tuomaroi Timo Vertanen Ruotsista ja molemmista saimme nollan. Ensimmäisen radan etenemämme oli 3,86 m/s ja toisella 3,75. Sijoitukset olivat 8/38 ja 10/40. Hieno tulos, vaikka ekalla radalla varmistelin tosi paljon ja toisella radalla tuli hieman ylimääräistä mutkaa. Nuuskun vauhti on kasvanut huimasti keväästä. Troy sen sijaan on päässyt röntgensäteiden alle terveystutkimusten tiimoilta. Toistaiseksi varmistuneet tulokset ovat kyynärpäät (0/0) ja polvet (0/0) parhaimmalla mahdollisella arvosanalla.
lokakuu 2014

Rekun eka ykköstulos.

Ensiaskel kohti TK1-titteliä on otettu. Rekku sai ensimmäisen ykköstuloksensa tokon alokasluokasta. Koe oli Torniossa ja sen tuomaroi Allan Aula. Sijoituimme neljänneksi 169 pisteellä. Nollille meni kummallisesti Rekun bravuuri, liikkeestä seisominen. Ykköstuloksesta innostuneena ilmoitin Rekun marraskuussa samassa hallissa pidettävään kokeeseen. Jospa ne puuttuvat kaksi ykköstulosta vielä saisi kasaan.
syyskuu 2014

SM-nollat kasassa.

Nuusku sai tänään seitsemännen nollansa, eli osallistumisoikeus agilityn SM-kisoihin on ansaittu. Alkukesä oli niin nihkeää tekemistä, että enpä olisi silloin uskonut, että ennen ensilumia on vaadittava määrä nollia plakkarissa, mutta suoritukset ovat parantuneet ja homma nyt hoidettu. Radan tuomaroi Anne Viitanen ja rata oli ilmeisen vaikea; vain kaksi koirakkoa pääsi maaliin nollatuloksella ja kolmanneksi tullut oli viimeinen tuloksen saanut. Nuusku sijoittui toiseksi. Nyt Nuusku pitää reilun kuukauden mittaisen kisatauon.
syyskuu 2014

Yksi nolla enää.

Enää yksi nolla, ja Nuusku saa kasaan vaaditut seitsemän SM-nollaa, ja saamme osallistumisoikeuden vuoden 2015 agilityn SM-kisoihin. Kuudes tuli Torniosta Rauno Virran radalta. Rekun kanssa osallistuin kahdelle rally-tokoradalle reilu viikko sitten. Kummastakin tupsahti hylätty tulos. Jostain syystä hyppäys avoimesta voittajaluokkaan tuottaa hankaluuksia ja poljemme paikallaan tulosten suhteen. No, onneksi rally-toko on tarkoitus pitää vain kevyenä harrasteena ja yhteisenä hauskanpitona Rekun kanssa, joten hylsyjä en jaksa ottaa kovin vakavasti.
elokuu 2014

Viides SM-nolla.

Saimme tänään Nuuskun kanssa viidennen SM-nollamme. Kisat olivat Keminmaassa ja tuomarina Rauno Virta. SM-nollia tulee olla vähintään kolmelta tuomarilta, ja se on nyt hoidettu kuntoon. Tänä vuonna starttaamme näillä näkymin vielä kahdeksan kertaa, ja toivon saavani niiden puitteissa puuttuvat kaksi nollaa kasaan. Keräysaikaa on joka tapauksessa kesäkuun alkuun saakka.
elokuu 2014

Piirimestaruuskisoissa.

Nuusku kisasi Pohjois-Pohjanmaan piirimestaruudesta KAS:n järjestämissä kisoissa. Emme hakeneet lainkaan joukkueeseen, eli kisasimme vain yksilökisassa, joka piti sisällään kaksi starttia. Ensimmäinen rata menikin sitten ennätysaikaan: Nuusku ei ole koskaan kisoissa kulkenut yli nelosen etenemää, mutta nyt kellotimme 4,02 m/s. Vasta maalissa kuulin, että Nuuskun häntä oli pudottanut riman, eli ihan nollaa siitä ei tullut, mutta nopeus oli ihan parasta Nuuskua. Hyppyradalla kertasimme kepit pariin otteeseen, joten ratavirheistä tuli kymppi ja sen lisäksi aikavirhettä, mutta joka tapauksessa olimme kahdella hyväksytyllä radalla mukana piirimestaruuslistauksessa ja Nuusku pääsikin lopulta sijalle 8. SM-nollia ei tällä kerralla kertynyt, mutta neljähän meillä jo on plakkarissa ja viikonloppuna taas jatketaan kisaamista. Tällä kertaa vuorossa on Keminmaan kisat, joista emme ole koskaan kyenneet saamaan nollarataa. Jospa tällä kerralla?
elokuu 2014

Rekun toinen tokokoe.

Rekku osallistui OKK:lla toiseen tokokokeeseensa. Tuomarina oli Erkki Shemeikka, jota Rekku jostain syystä väisteli ja jännitti hieman. Paikallaoloryhmässämme oli muutenkin kaikenlaista draamaa, kun yksi osallistuja tuomarille rähistyään pääsi punaisella kortilla ulos kisasta ja kun me jäljelle jääneet kolme aloitimme paikallaolon, yksi osallistuja nousi heti ja yritti saada muut leikkiin mukaan. Koira tuli nuuskimaan myös Rekkua, joka luonnollisesti rähähti ja nousi ylös. Onneksi se heti juoksi minun luokseni. Tuomari määräsi suorituksen alkamaan uudestaan ja enää jäljellä oli vain kaksi koiraa. Viereinen koira nousi seisomaan ja puolta minuuttia myöhemmin myös Rekku. Minuutin kohdalla sitä jännitti jo niin paljon, että se hiljakseen kipitteli minua kohti. Paikallaolosta saimme siis nollan. Muut pisteet olivat seiskan ja kympin välimaastossa. Lopputuloksena oli neljäs sija kolmostuloksella, pistein 139. Haluaisin kisata enemmänkin, mutta Rekun kanssa on otettava huomioon sääolosuhteet. Ei saa olla kostea maa eikä liian kylmä. Jospa tänä vuonna vielä ainakin kerran kävisimme tokoilemassa. Olemme ilmoittautuneet myös kahteen rally-tokostarttiin kuun lopulla.
elokuu 2014

Nuusku FI MVA!

Nuusku valioitui tänään Siikajoen ryhmänäyttelyssä. Tuomarina oli Auli Haapiainen-Liikanen. Olimme ainoat, joten Nuusku oli myös ROP. Troy aloitti tänään näyttelyuransa Maret Kärdin tuomaroitavana. Tuloksena oli H. Periaatteessa H riittää siihen, että Troyn on tulevaisuudessa mahdollista valioitua tokossa ja agilityssä, mutta niihin H tulee saavuttaa aikaisintaan 15 kk iässä.Tämä oli siis Troyn kohdalla vasta kenraaliharjoitus ja se tarvittava näyttelytulos vielä odottaa itseään ainakin muutamia kuukausia.
heinäkuu 2014

Toinen tuplanolla.

Starttasimme tänään kahdesti OKK:n kisoissa, tuomarina Salme Mujunen. Koko päivän satoi kaatamalla ja rata oli ihan mutainen. Radat olivat helpot, rimat vain 25 sentin korkeudella ja etenemä alhainen, joten nollia sateli valtaosalle kisaajista. Nuusku ja minä olimme onneksi heidän joukossaan ja nyt kasassa on yhteensä neljä SM-nollaa. Ylihuomenna onkin sitten erilainen koitos, kun lähdemme Nuuskun ja Troyn kanssa Siikajoen ryhmänäyttelyyn.
heinäkuu 2014

Tuplanolla.

Nuusku kisasi eilen Torniossa kaksi starttia, tuomarina Tuija Kokkonen. Koska molemmista tupsahti nolla, on uusi SM-nollien keräyskausi avattu heti kerralla tuplanollalla. Koira toimi oikeastaan paremmin kuin koskaan ja yhteistyö pelasi. Radat olivat kuin tehtyjä Nuuskulle. Tuplanollan johdosta alkaa taas tuntua realistisemmalta, että pääsemme kisaamaan ensi vuoden SM-kisoihin Ouluun. Tämän vuoden Tampereen SM-kisathan jätimme välistä, vaikka osallistumisoikeuden saimmekin, ja hyvä niin. Kevät ja alkukesä on ollut todella tahmeaa suorittamista, mutta jospa se tästä taas lähtisi rullaamaan. Rekku käväisi muutama viikko sitten rally-tokokisoissa Kemissä. Tulos oli katastrofaalisen surkea: saimmekohan 26 pistettä kasaan ja homma meni siis hylätyksi. Ennen rataa kaikki oli hyvin, mutta kehänauhojen sisäpuolella yhteistyö katosi ja Rekku tuntui pitävän jopa istu-käskyä aivan tuntemattomana... Tarkoitus on kuitenkin sinnikkäästi jatkaa matkaa kohti RTK3:a.
kesäkuu 2014

Rallya ja tokoa.

Rekku kisasi ensimmäisen kerran rallyn voittajaluokassa. Treenaus oli suorastaan olematonta, mutta kisaamaan lähdettiin ihan hyvällä fiiliksellä. Osaksi omasta tumpuloinnistani, osaksi Rekun epävarmuudesta, jäimme 9 pisteen päähän hyväksytystä tuloksesta. Reilun viikon päästä on uudet kisat, joten siellä sitten kokeillaan uudestaan. Tänään Rekku kävi elämänsä ensimmäisessä tottelevaisuuskokeessa. Itse asiassa ne olivat myös minulle ensimmäiset. Kokemus oli positiivinen, ja se on aina hienoa, että kisatilanteessa koira toimii treenejä paremmin. Paikallaolo meni harmillisesti nollille, sillä Rekku nousi paikaltaan ja kipitti luokseni, mutta muista suorituksista saimme 6,5-10 pistettä ja tuomarikin kehui meitä mukavasti. Saimme kakkostuloksen, 140/200 pistettä ja sijoituimme kuudenneksi. Seuraava tokokoe taitaa olla luvassa sitten, kun hallikausi alkaa. Rekun kanssa ulkokisat ovat haastavia, sillä maan ollessa yhtään kostea Rekku ei mene maahan tai ainakaan pysy siellä. Tavoitteena on joka tapauksessa ykköstulos ja mahdollisesti TK1.
toukokuu 2014

Ella-uutisia.

Ellan kanssa on ollut jännä viikko. Keskiviikkona kävimme virallisessa silmä- ja polvitarkastuksessa. Niiden osalta kaikki on kunnossa ja Ella käyttäytyi hienosti. Vaikka se ei asu meillä, se on niin sosiaalinen ja ihmisystävällinen, että viihtyy myös vähän vieraampien ihmisten seurassa. Luonne- ja terveysasiat ovat kunnossa, joten kyseessä on hyvä paketti. Tänään pääsi myös ulkonäkö koetukselle, sillä Ella osallistui ainoana koiristani Oulun KV-näyttelyyn. Tuomarina oli Maret Kärdi (EST) ja tuloksena tästä Ellan ekasta näyttelystä hienosti SERT ja ROP. Ella käyttäytyi esimerkillisesti ja kulki narun päässä hienosti sekä minun että sijoituskoti-Piian kanssa.
huhtikuu 2014

Tokoepikset.

Rekku ja Troy tokoilivat eilen Koirakoulu Vietin epävirallisissa kisoissa. Rekku osallistui mölliluokkaan ja alokasluokkaan, Troy ainoastaan mölleihin. Rekku sijoittui molemmissa kolmanneksi tuloksilla 116,5/120 ja 183,5/200. Troy sai 105,5/120 pistettä. Troylle haasteellisinta oli keskittyminen. Kaiken se osaisi, mutta innostus menee välillä hieman yli, mikä on tietysti 9-kuiselle koiralle ihan normaalia. Rekku suorittaa kaiken iloisesti ja vähän sinnepäin; perusasennot eivät ole aina ihan suoria ja kiinteitä, ja välillä pitää haistella maata, mutta ei se mitään, sillä se selvästi tykkää tehdä hommia. Taidan yrittää vielä tämän vuoden aikana kisata virallisissa sen kanssa.
maaliskuu 2014

Nuusku SM-kisoihin!

Saimme tänään viimeisen SM-kisoihin vaadittavan nollatuloksen Activen kisoista. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Nuusku nähdään kesäkuussa Tampereella kisaamassa lajin huippujen kanssa. Menestystä ei ole realistista toivoa, mutta täysillä lähdemme tietysti tekemään ja haistelemaan arvokisojen tunnelmaa. Työvoitto.
maaliskuu 2014

Tuplanolla!

Hankalin etappi matkalla SM-kisoihin saavutettiin tänään. Nuusku kisasi OKK:n agilitykisoissa kolme starttia. Heti ensimmäinen startti, Pertti Siimeksen tuomaroima hyppyrata, natsasi kohdalleen ja etenemä oli Nuuskun kisaennätys 3,98 m/s. Ihanneaika alittui yli kolmella sekunnilla. Seuraavan radan tuomaroi Minna Jokisaari ja myös siitä saimme nollan alle sekunnin ihanneajan alituksella. Tuplanolla on nyt siis plakkarissa. Kolmaskin startti oli nolla, mutta yliaikaa kertyi nelisen sekuntia. Nuusku hyvin harvoin jaksaa tehdä täysillä töitä enää kolmannessa startissa. Mutta nyt siis olemme yhden ainoan nollan päässä SM-kisoista!
helmikuu 2014

Troyn välikuvaus.

Troyn rakenne vaikuttaa hyvältä ja urheilukoiralle sopivalta. Silti koskaan ei voi olla varma siitä, mitä kaikkea turkin alla voi piillä. Nyt, kun koiralla on ikää seitsemän kuukautta, on treenaamista tarkoitus tehostaa, ja esimerkiksi agility hyppyineen ja kontaktiesteiden alastuloineen laittavat suurehkon koiran kropan lujille. Etenkin Troylla, jolla vauhti korvaa usein ajattelun. Kävimme tänään Lemmikissä välikuvissa. Troyn selkä, olat, kyynärät ja lonkat kuvattiin. Lonkissa oli pentumaista löysyyttä, josta ei vielä voi sanoa, jääkö se olemaan vai väheneekö. Kaikki oli kuitenkin esimerkiksi lonkkamaljojen osalta kunnossa, joten tilanne vaikuttaa hyvältä. Selkä, olat ja kyynärpäät olivat priimaa, joten niidenkään suhteen ei tarvitse turhia jännittää. Nyt on huojentuneempi olo treenauksen suhteen. Voimme vähitellen nostaa hypyjen rimat maasta hieman korkeammalle ja kontaktien alastulojen hiominen saa tehostua. A-estettä emme tosin vielä ole edes aloitelleet, ellei pientä vauva-A:ta lasketa.
tammikuu 2014

2014.

Moni laittelee sivuilleen lupauksia vuodelle 2014. Minä en lupaile paljon, mutta jotakin suunnitelmia on. Rally-toko virallistuu vappuna, joten Rekun kanssa on tarkoitus kisata voittajaluokassa, mikäli kisoja lähialueella järjestetään ja ne aikatauluihin sopivat. Kalenteri on täyttynyt Nuuskun agilitykisoista varsin tiukasti. Kevään tavoite on nolla ja tuplanolla, jotka vielä tarvitaan SM-kisoihin pääsyyn. Jos sinne pääsemme, on tärkeä tavoite täyttynyt ja sinne ei enää muita odotuksia ole, kuin että parhaamme teemme. Muutama näyttely mahtunee vielä kalenteriin. Nuuskulle haen edelleen sitä kolmatta SERTiä ja Troyn kanssa voisi myös pyörähtää kehässä. Troyn kanssa keskitymme nyt kovasti tokoiluun. Vaikka agility on edelleen ajatuksissani ykkösenä, on toko alkanut vallata ajatuksia yhä enemmän. Agility kuumentaa koiran sekunnissa, mutta tokossa se malttaa keskittyä ja kuunnella. Se on todella lahjakas ja nopeaoppinen, ja tuntuisi suorastaan haaskaukselta jättää tämä kortti katsomatta. Niinpä olenkin asettanut myös tokon tavoitteet korkealle ja lähden katsomaan, mitä sen polun varrelta löytyy ja mihin rahkeet riittävät. Troyn rahkeet varmaankin riittävät vaikka mihin, mutta ohjaaja pitäisi vielä saada samalle lahjakkuuden tasolle...
joulukuu 2013

Agivuosi 2013 paketissa.

Tänään oli Nuuskun vuoden viimeiset agistartit. Ne kisattiin KAS:n kisoissa Activen hallissa. Tuomarina oli Rauno Virta ja olin ilmoittanut Nuuskun kahteen starttiin, en hyppyradalle. Ensimmäinen startti meni hylsyksi. Koirassa oli kyllä vauhtia, mutta kaikki energia käytettiin ihan muuhun kuin ohjauksen kuunteluun. Toinen startti poiki nollan 2,25 sekunnin ihanneajan alituksella, etenemä 3,61. Nyt kasassa on siis yhteensä neljä SM-nollaa ja edessä muutaman kuukauden kisatauko. Keväällä nähdään, riittääkö aika seitsemän vaaditun nollan keräämiseen. Ja tuplanolla olisi erityisesti hakusessa.
marraskuu 2013

Nuuskun kolme starttia.

Nuusku starttasi kolme kertaa OKK:n kisoissa lauantaina. Nuusku oli ollut kaksi kuukautta kisatauolla ja treenejä kertyi kisatauon aikana huimat kaksi. Ajatukseni oli, että kaikki energia ja odotus tekemisestä olisi kohdistettuna kisapäivään, ja täytyy myöntää, että olin oikeassa. Nuusku ei yleensä jaksa tehdä töitä enää kolmannessa startissa, mutta nyt sekin sujui hyvällä meiningillä. Vaikka nollia emme saaneet, koiran vire oli todella paljon parempi kuin kesällä ja syksyllä. Se ei jäänyt nuuskimaan lähtöön vaan hyppäsi reippaasti heti ensimmäisestä komennosta. Se jaksoi juosta ja pysyi laukalla lähes koko ratojen ajan. Jokaisen radan tulos oli ratavirheiden osalta 0, mutta tiukat etenemät asettivat omat haasteensa ja saimme yliaikaa 0,53, 2 ja 4 sekuntia. Asia ei oikeastaan harmita juurikaan, sillä pääasia on, että tekeminen alkaa taas maistua koiralle, ja lusmuilu tuntuu jääneen taka-alalle. Seuraavat kisat ovat 8.12. Activen hallissa ja ilmoitan Nuuskun todennäköisesti vain agiradoille, en hypärille. Hyppyratojen etenemät kun ovat yleensä ihan mahdottomia Nuuskun tavoittaa.
marraskuu 2013

Troyn uudet jutut.

Troy kasvaa kohisten. 4,5 kk iässä poika painaa jo 16 kiloa. Siitä tulee varmasti melko jättiläinen. Yhtään ylimääräistä sillä ei kuitenkaan ole; kroppa on enemmänkin urheilullisen mallinen ja rintakehä on alkanut kehittyä hienosti. Rakenne vaikuttaa todella hyvältä. Olemme käyneet nyt kaksi kertaa tutustumassa lampaisiin ja tarkoituksena on jatkaa harrastusta pikkuhiljaa. Paimennuksessa koiran todelliset taipumukset ja kyvyt alkavat erottua kunnolla vasta noin vuoden iässä, joten ensi kesänä sitten pohdimme paimentamisen syvintä olemusta tarkemmin. Tällä viikolla kävimme ensimmäisen kerran uimakoulussa. Troy suhtautui kuten se aina kaikkeen uuteen suhtautuu: ensin se oli hämmentynyt, mutta sitten se otti homman haltuunsa nopeasti ja ui hyvällä tekniikalla neljä kierrosta altaassa. Menemme varmasti uudelleenkin. Uiminen on koiralle hyvää, kokonaisvaltaista treeniä. Jatkamme treenaamista myös pk-pentutottiksessa, satunnaisesti kokoontuvassa pentujen tokoryhmässä sekä viikottain agilityssä. Myös Nuusku tekee paluun kentille, kun kisatauko päättyy ylihuomenna. Starttaamme kolme starttia ja on jännä nähdä, miten kisa- ja treenitauko koiraan on vaikuttanut.
marraskuu 2013

Rekku RTK2.

Rekku kisasi tänään rally-tokon avoimessa luokassa kolmatta kertaa. Enempiä kertoja ei sitten tarvittukaan, sillä saimme hyväksytyn tuloksen ja koulutustunnuksen RTK2. Voitimme luokkamme pistein 87/100. Tiesin jo etukäteen, että Rekku ei tule menemään maahan tai ainakaan pysymään siellä, kun kisapaikkana on kylmä halli maapohjalla. Kun sitten ratapiirroksesta näin, että radalla on ''maahan, kierrä koira'' -kyltti, päätin jo etukäteen, että jos se ei pysy maassa tarvittavaa aikaa, en uusi kylttiä vaan otan sen kympin ja jatkan matkaa. Ei se maa uusimisella lämpene ja pahimmassa tapauksella toistuvilla uusinnoilla otan vain enemmän virheitä, kulutan aikaa ja koira turhautuu. Tästä sitten saimme kympin, kun koira ponkaisi välittömästi maasta ylös, kun lähdin kiertämään sitä. Muuten suorituksessa oli oikein menevä flow ja tekeminen tuntui hauskalta.
lokakuu 2013

Troy treenaa.

Nuuskun taukoillessa olen keskittynyt täysillä pohjatyöhön Troyn kanssa. Aloitamme PK-pentutottiskurssilla, ja muut treenit ovat pyörineet jo hyvän aikaa. Agilityä menemme vähintään kerran viikossa, samoin tokoa. Troy kuumuu jo nyt agilitystä melkoisesti, eli innostusta puuhaan ainakin löytyy. Tokohommissa se on kuin ihan eri koira. Se osaa rauhoittua ja kuunnella. Troy on todella nopea oppimaan, ja etenkin tokossa pääasiallisena hidasteena olen minä itse. En ole koskaan tokoillut kovin vakavin mielin, mutta nyt minulla on koira, jonka kanssa myös minulla on syytä tehdä hommat kunnolla ja oikeaoppisesti, lepsuilematta ja jämäkästi. Olen suorastaan innostunut tokoilusta ja saamme erinomaista opetusta. Tuskin siitä koskaan agilityn veroista sytyttäjää minulle tulee, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Troy on osoittautunut odotettuakin paremmaksi kaveriksi laumaamme. Se on jo sisäsiisti ja nukkuu normaalit pitkät yöunet rauhassa. Bordercollien energisyys ei tullut yllätyksenä, mutta kovastihan se tekemistä vaatii, ja etenkin aivoille haastetta. En menisi suosittelemaan rotua ensimmäiseksi koiraksi, tai sellaiselle, jonka mielestä narulenkit ovat koiralle riittävää toimintaa. Meillä on onneksi hyvät harrastusmahdollisuudet ja Troy saa paljon niin leikkiä, aivotyötä, liikuntaa kuin lepoakin.
syyskuu 2013

Kisatauko.

Nuusku starttasi viikonloppuna neljä kertaa ja sen myötä se jäi kahden kuukauden kisatauolle. Kesäkaudella oli tarkoitus saada valtaosa SM-nollista kasaan, mutta niin ei valitettavasti käynyt. Erityisesti tuplanollan uupuminen harmittaa. Tällä hetkellä nollia on kasassa kolme. Kisatauko tarkoittaa myös treenitaukoa, mutta vain Nuuskun osalta. Työ alkaa nyt Troyn kanssa. Tarkoituksena on tehdä pohjatyö hyvin niin agilityä, tottelevaisuutta, paimennusta kuin PK-hakuakin ajatellen. Troy vaikuttaa erittäin lahjakkaalta ja monipuoliselta harrastuskaverilta.
syyskuu 2013

Kolmas SM-nolla!

Nuusku starttasi tänään kahdella radalla Virpiniemen loistavapohjaisella kentällä. Kisapaikkana se on muutenkin erinomainen. Tuomarina oli Timo Vertanen Ruotsista. Eka startti meni heti lähdössä höpöksi, kun Nuusku ei käskystä liikkunut mihinkään, vaan jäi nuuskimaan lähtöpaikkaa. Sitten se käveli ensimmäisen hypyn ohi ja jouduin palauttamaan sen alkuun. Kesällä eräs toinen tuomari antoi tästä samasta tilanteesta hylsyn, mutta nyt saimme vain vitosen kiellosta, ja tottakai yliaikaa jokusen sekunnin. Loppurata sujuikin sitten oikein hyvin, vauhdilla ja virheettä. Toinen startti oli parin tunnin päästä ja aurinko väsytti niin koiraa kuin minuakin. Jostakin saimme kuitenkin kaivettua sen verran energiaa, että rämmimme maaliin 4,35 sekuntia alle ihanneajan ja ilman ratavirheitä. Viikon päästä on neljä starttia ja sitten jäämme Nuuskun kanssa kisatauolle; mahdollisesti myös treenitauolle. Keskityn sitten enemmän Troyn koulutukseen.
syyskuu 2013

Troy ja lampaat.

Kävimme eilen Troyn kanssa tapaamassa lampaita. Pentu pääsi heti näkemään, miltä ne näyttävät, kuulostavat, haisevat ja kuinka ne liikkuvat. Pieni paimenkoira kyllä kiinnostui lampaista, mutta ihan yhtä kiinnostavia olivat lampaiden jätökset ja ruohonkorret. No, kunhan ikää tulee hieman lisää, menemme uudestaan. Tarkoituksena olisi, että Troy oppisi ainakin paimennuksen perusteet. Nokkelana koirana se ne varmaankin oppii. Se oppii nimittäin kaikki käskytkin aivan käsittämättömän nopeasti. Nyt hallussa on jo istuminen, ja vahvistamisen alaisena maahanmeno.
elokuu 2013

Troy.

Eilen tiistaina meille muutti laumanlisäystä, kun bordercollie Troy (Tronic Lee) saapui taloon. Nuusku, joka on henkisesti melko lailla pentujen tasolla, on aivan innoissaan. Välillä vähän liiankin. Rekkua tilanne hermostuttaa, mutta kyllä sitä myös kiinnostaa uusi tulokas. Mikäli kaikki sujuu kuten toivon, Troyn päälajiksi tulee agility. Myös tottelevaisuus, pk-haku ja paimennus kiinnostavat. Piakkoin olisi tarkoituksena käydä katselemassa lampaita Troyn kanssa. Syksyllä menemme myös pentujen uimakouluun ja keksimme kaikenlaista puuhaa. Troy tulee saamaan lähiaikoina oman sivunsa tänne kotisivuilleni, ja sinne tulee sitten myös kuvia tulokkaasta.
elokuu 2013

Toinen SM-nolla!

Toinen nolla odotutti hieman itseään, sillä Keminmaan kisat eivät sujuneet toivotulla tavalla. Tänään kuitenkin KASin kisoissa Virpiniemessä saimme toisen SM-nollan tuloskirjaan. Se tuli heti ekasta startista ja ihanneaika alittui lähes kolmella sekunnilla. Etenemämme oli 3,74. Tuplanollakin oli lähellä, sillä toinen startti, kaatosateessa kisattu, poiki puhtaan radan, mutta ihanneaika ylittyi harmillisella 0,61 sekunnilla. Sadetta ei kuitenkaan voi syyttää ja ilmahan on sama kaikille. Pääsyyllinen on hidas pujottelu. Treeneissä kepit sujuvat, mutta jostain syystä kisoissa ne ovat hitaat, välillä jopa kävelyvauhtiset. No, ensi viikolla jatketaan OKK:n kisoissa neljän startin voimin.
heinäkuu 2013

Nuuskun eka SM-nolla!

Askel kohti tavoitetta on saatu viimein otettua. Nuusku starttasi helteisessä Kemissä ja saaliiksi saatiin se ensimmäinen SM-nolla. Eka startti poiki hylyn, mutta tekeminen tuntui hyvältä. Toisessa startissa nopeus jo hieman hyytyi helteen takia, mutta sieltä se nolla kuitenkin napsahti täpärällä ihanneajan alituksella. Kolmas startti oli myös ratavirheetön, mutta kuumuus vei veronsa ja yliaikaa tuli muutamia sekunteja. Kahden viikon päästä taas jatketaan Keminmaan kisoissa.
heinäkuu 2013

Peppi.

Surullinen päivä. Peppi nukkui tänään ikiuneen. Olemme vuosikaudet kamppailleet Pepin sisäsiisteys- ja eroahdistusongelmien kanssa. En tiedä, missä kaikessa olemme itse tehneet väärin, mikä on perua pentuajoilta tarhaoloissa ja mikä vaikutti mihinkin, mutta niiden yhtälönä vaikeudet Pepin kanssa olivat jokapäiväisiä. Syytä etsittiin luonnollisesti myös terveydestä: voisiko joku fyysinen vika aiheuttaa ongelmat? Koskaan mitään selittävää ei kuitenkaan löytynyt. Välillä oli vähän parempia kausia ja aina silloin ajattelimme, että kokeillaan vielä ja katsotaan. Tänään 17.7.2013 teimme lopullisen päätöksen. Surumme on suunnaton ja ikävä kova. Lepää rauhassa, pieni Peppi.
heinäkuu 2013

Oulun näyttelyt.

Oulussa oli kaksi kansainvälistä näyttelyä viikonloppuna. Nuusku edusti niissä laumaamme, ja kehässä kävi myös Knut. Lauantaina unkarilaisen tuomarin käsittelyssä Nuusku oli PU3 ja Knut PU4. Sunnuntaina Knut sai EH:n ja Nuusku oli PU2 saaden vara-SERTin ja vara-CACIBin kroatialaiselta tuomarilta. Knut tarvitsee kovasti kehätreeniä, ja Nuuskun kanssa valioitumisen odottelu jatkuu edelleen. Tänä vuonna tuskin enää näyttelyihin aiomme, mutta katsotaan sitten myöhemmin, missä kehässä yritämme metsästää kolmatta SERTiä. Metsästys jatkuu taas agilityn puolella, jossa valitettavasti edelleen olemme ilman SM-nollia. Ne ovat niin lähellä, mutta niin kaukana. Omia suorituksia parantaakseni olen mukana juoksukoulussa, jossa toivottavasti kuntoni nousee ja tekniikka kehittyy.
kesäkuu 2013

Tervetuloa tiimiin, Ella!

Ihastuttava Ella-pentunen saapui Ouluun lauantaina. Annoin tytön tutustua muutaman päivän ajan sijoituskotiinsa ja uuteen kämppikseensä Neea-podengoon, ja menin vasta tänään keskiviikkona sitä tapaamaan. Ella on energinen, reipas ja sopivassa suhteessa kiltti ja uhmakas. Jää nähtäväksi, millainen pakkaus siitä kasvaa. Ainakaan kokonsa puolesta Ella Jättitassu ei tule jäämään Neean varjoon, sillä tyttö on jo nyt lähes Neean kokoinen.
kesäkuu 2013

Rallyt OKK:lla.

Rekku osallistui OKK:n rally-tokokisoissa kahteen starttiin lauantaina. Molemmista saimme hyväksytyt tulokset, vaikka sää ei suosinut, sillä vettä sateli pitkin päivää. Ekan suorituksemme aikana ei onneksi satanut, mutta maa oli märkä ja juuri ennen suoritustamme taivaalla pörrännyt pelastushelikopteri hieman jännitti Rekkua. Saimme 85/100 pistettä ja sijoituimme ehkä viiden parhaan joukkoon. Tuomari kuvaili suoritustamme ''persoonalliseksi menoksi''. Toinen startti rämmittiin kaatosateessa. Pisteitä tuli 76/100, mutta tuntuma oli aiempaan starttiin verrattuna keli ja koiran palelu huomioon ottaen paljon parempi. Pitkän päivän päätteeksi nökötimme vielä nollakoirakkona voittajaluokan käytösruudussa ja suoritimme viimeisenä voittajaluokan radan. Sitä ei tietenkään tuomaroitu, mutta tekeminen tuntui hyvältä. Enää tarvitsemme yhden avoimen luokan tuloksen, ja pääsemme RTK2:n siivittämänä kisaamaan voittajaan. Kisoja ja lajin virallistumista odotellen!
kesäkuu 2013

Päivitystä...

Nuusku kävi Kemin ryhmänäyttelyssä. Tuomarina oli Gunnel Holm ja tuloksena ERI. Nuuskua moitittiin liian laihaksi, mutta agilityä harrastava urheilukoira ei kyllä kovin paljon pönäkämpi voi olla, joten asia ei johda lihotuskuuriin. Näyttelyt ovat vain näyttelyitä. Kisasimme myös OKK:n agikisoissa, joiden tuloksilla ei voi paljon juhlia. Uusi SM-nollien keräyskausi ei alkanut suotuisten tähtien alla. Treenit kulkevat kuitenkin ihan kohtuullisesti ja kävimme myös Activella treenaamassa, ja nollarataa me siellä vedimme, joten en näe syytä, miksei sama linja voisi jatkua kisoissa taas parin viikon päästä. Viikonloppuna on sitten Rekun vuoro päästä kisaamaan. OKK järjestää rally-tokokisat, jossa starttaamme kaksi kertaa avoimessa luokassa. Menemme myös nollakoiraksi voittajaluokan käytösruutuun. Tällä viikolla saapuu myös Ella, eli Sinacria Any Other Day. Ellalle on tarkoitus tehdä oma sivunsa tänne kotisivuilleni.
toukokuu 2013

Kuulumisia.

Laumamme on muuttanut omakotitaloon. Saamme asua tässä vuokralla noin vuoden verran, ja sitten toivottavasti onnistumme löytämään ihan oman kodin. Podengoilla on nyt enemmän tilaa mellastaa aidatulla pihalla, mutta toistaiseksi ne ovat keskittyneet enemmän tuoreen ruohon laiduntamiseen... Olemme päättäneet keventää muuttohässäkkää ja jätimme ilmoittautumatta joihinkin aiottuihin kisoihin. Seuraavat agilitykisat ovat vasta 5.6. ja silloin alkaa myös uusi SM-nollien keräyskausi, johon panostamme Nuuskun kanssa tosissamme. Kesällä on tarkoitus kisata ahkerasti. Muutama näyttelykin on saatu mahtumaan kalenteriin: Kemin ryhmänäyttely, Oulun kaksi KV-näyttelyä ja Tornion KV. Osallistumassa on vain Nuusku, jota yritän saada valioksi. Lisäksi Rekku kisaa ensmmäisen kerran rallytokon avoimessa luokassa kesäkuussa. Parin viikon päästä omistamieni koirien pääluku kasvaa, kun Tampereelta Ouluun muuttaa Ella-podengo. Se ei kuitenkaan tule meille asumaan, vaan menee Neean seuraksi. Toivottavasti Ellasta kasvaa mainio ja ennen kaikkea terve otus. Myös muita muutoksia laumani kokoonpanossa on todennäköisesti luvassa, mutta niistä lisää loppukesästä.
toukokuu 2013

OKK:n mutakisat.

Vuoden ekat ulkokisat startattu tihkusateessa ja lenkkarit vettä itseensä imien. Eka rata tuntui huonolta jo rataantutustumisessa. Etenemä oli siihen ihan sopiva, 3,5, mutta hylkyhommiksi meni. Nuusku otti ensin kepeiltä vitosen hitaan ohjaukseni takia, ja sitten ihan lopussa tuli hylkäys, sillä Nuusku päätti hypätä jo hypätyn takaakiertoesteen vielä varmuuden vuoksi uudestaan. Toinen startti oli keppien osalta hidas ja Nuusku myös valui joidenkin esteiden jälkeen liikaa. Tuntuma oli kuitenkin paljon parempi ja tuloksena oli ratavirheetön suoritus. Masentavaa kyllä, onnistuimme taas saamaan vajaat puoli sekuntia yliaikaa, joten ei vieläkään puhdasta nollaa kolmosista... Nyt pitää vähän tuumata, missä ja milloin kisaamme seuraavan kerran.
huhtikuu 2013

OKK:n kisat.

Taas on yhdet kisat takana. Nuusku starttasi kolme kertaa ja päivä alkoi hyppyradalla, jonka etenemäksi oli asetettu huimat 3,8. Nuusku pisti parastaan, mutta yliaikaa kertyi silti harmilliset 0,44 sekuntia (etenemä 3,79). Ratavirheitä 0. Sijoituimme kuudenneksi. Seuraavalta todella helpolta radalta saimme hylsyn. Olin juuri ennen kisaa sanonut, että Nuusku valitsee aina puomin ennen putkiansaa puomin alla. No, eipä valinnut puomia, eikä sitä putkeakaan, vaan juoksi perässäni jostakin syystä molempien ohi. Kun yritin palauttaa koiraa puomille, se ehti hypätä putkesta sisään ja siinähän se sitten olikin. Harmi, sillä etenemäksikin oli asetettu vain 3,5. Kolmaskin startti päätyi hylkäykseen, joka oli kyllä oikeastaan tahallinen. Nuusku oli jo aiemmin kieltänyt pussin ja se hajotti ohjauspakan, ja kun Nuusku sitten huonon ohjaukseni takia ohitti loppusuoralla hypyn, en enää viitsinyt korjata virhettä vaan annoin mennä maaliviivan yli. Onneksi seuraavan päivän treenit menivät hyvin ja seuraaviin kisoihin on aikaa kuukausi. Nyt hiomme lisää vauhtia ja parannamme tekniikkaa.
maaliskuu 2013

Pellon kisat.

Nuusku starttasi kahdesti Pellossa pääsiäisenä. Tuomarina oli Anne Viitanen ja radat olivat muuten ihan mukavia, mutta keppikulmat tuottivat harmaita hiuksia. A-kisassa vitonen pamahtikin tauluun juuri keppien aloituksesta. Harmillista, sillä vauhtia oli enemmän kuin yleensä ja yliaikaakin kertyi vain 1,5 sekuntia. Siihen aloituksen korjaamiseen meni varmasti 3 sekuntia, joten melko lähellä sitä ensimmäistä kolmosluokan nollaa käytiin. Sijoitus A-startista oli 9/33. B-kisan rata oli todella vaikea ja ilman hylsyä maaliin saakka pääsi vain kuusi koirakkoa. Me olimme niiden joukossa sijoittumalla toiseksi. Nuusku oli väsynyt ja hidasteli jo lähdössä, joten vaikka ratavirheitä oli 0, aikavirhettä kertyi 3,50. Keppien lähestyminen oli todella hankala ja hidasti suoritusta kovasti, joten yhdistettynä koiran matalaan vireeseen on silti oltava tyytyväinen, että tulos oli noinkin hyvä. Viikon päästä taas jatketaan, tällä kertaa OKK:n kisoissa.

Kennel Podenero

Maria-Melina Väyrynen, Oulu, Finland
Toteutus:Viestintäratkaisut WebmasterKirjaudu sisään