FI MVA Podenero Suntoucher ''Nuusku''

Nuusku on kennel Podeneron ensimmäinen kasvatti ja jäi kotiin kasvamaan. Se on kiltti ja hyväsydäminen pikkubodari, joka rakastaa kaikkia ja on aina valmis leikkimään. Nuuskun motoksi sopisi ''elämä on mahtavaa!'', sillä jokainen päivä on sille seikkailu ja kaikki on sen mielestä kiinnostavaa ja ihanaa.
Nuusku taitaa olla se ''elämäni koira'', se yksi, joka on ylitse muiden. Olenhan kasvattanut sen kämmenelläni sen elämän ensihenkäyksistä alkaen. Meillä on hyvä suhde.
Nuusku on rakenteeltaan massiivisempi kuin isänsä Rekku, mutta silti vain 4,6-kiloinen ja 26 cm korkea - eli pienehkö uros. Lisätietoja mm. terveys- ja kilpailutuloksista Koiranetistä .
Nuusku harrastuskoirana
Kilpailemme agilityn kolmosluokassa, johon nousimme ensimmäisen kisavuotemme viimeisessä kisassa marraskuussa 2012. Nuusku on osaava ja pelaamme hyvin yhteen, mutta joskus jään kaipaamaan vähän enemmän työmotivaatiota. Ohjattavuus on juuri sitä, mikä minun käteeni sopii: mitään ei jää hampaankoloon, vaikka välillä tulisikin sanomista. Yleensä asioita ei tarvitse moneen kertaan toistaa. Agilityssä ongelmamme on nopeus, ei niinkään tekninen osaaminen. Teemme kyllä sujuvia nollaratoja: rimoja ei roiskita ja juoskukontaktit ovat kunnossa, mutta ihanneaika ylittyy helposti sekunnilla. Nuuskulle sopivia ratoja ovatkin usein sellaiset, jotka ovat nopeille koirille teknisesti hankalia.
Nuusku palkkautuu taisteluleikillä, ja sen rakkaus pieneen keltaiseen kumikanaan on sammumaton. Tai niihin kaikkiin: meillä on pienen armeijan verran kanoja kaapissa. Saimme ensimmäisen kerran tarvittavat nollat agilityn SM-kisoihin kasaan vuonna 2014. Sinä vuonna emme kuitenkaan osallistuneet, mutta vuonna 2015 kisojen ollessa Oulussa Nuuskukin oli mukana yksilö-SM:issä - tiettävästi ensimmäisenä sileänä podengona Suomessa.
Myös tokoilu Nuuskun kanssa kiinnostaa. Sillä on perusasiat hallussa ja lisätreenillä siitä tulisi varmasti ihan kohtuullinen kevyiden tavoitteiden kisakoira tokoon, mutta keskitymme kuitenkin tällä hetkellä enemmän agilityyn. Kun se ura alkaa jäädä taka-alalle, voi olla, että alamme kokeilla siipiämme rally-tokon parissa.
Näyttelyistä Nuusku valioitui 2.8.2014 Siikajoella. Nuusku on luonnetestattu syyskuussa 2012 loistavin pistein +236 laukausvarma.

(Alin kuva: Sari Eskelinen)

Kennel Podenero

Maria-Melina Väyrynen, Oulu, Finland
Toteutus:Viestintäratkaisut WebmasterKirjaudu sisään